במשרדים רבים השטיח הוא אחד מהפריטים העיצוביים החשובים ביותר שיש: הוא משפר את מראה המשדר, מעניק בו תחושת של חום וגם הופך את המדרך לנעים יותר. הבעיה היא שלכל שטיח יש פוטנציאל לכלוך לו מבוטח, על אחת כמה וכמה במשרדים בהם עוברים ביום מאות אנשים: בין אם זהו עובד ששופך בטעות קפה, שאריות אוכל שמצטברים על השטיח או סתם לכלוך שמתאסף עליו עם הזמן.
למה כל כך מורכב לנקות שטיחים?
ניקוי שטיחים הוא משימה למקצוענים בלבד, שנחשבת למורכבת יותר ממרבית פעולות הניקיון. הבעיה היא שהפעולה הבסיסית מאד של טאטוא השטיח, בה רבים מסתפקים, אינה מספיקה: המטאטא רק מביא לכך שחלק ניכר מהלכלוך מצטבר בתוך סיבי השטיח. יש פעולות שנראות לנו בהמשך לכך מתבקשות, אבל בפועל הן מביאות לנזק חמור לשטיח: שפשוף כתמים (שרק מרחיב אותם), חבטות בשטיח (שעלולות לקרוע ולעוות את הסיבים שלו) ועוד דברים שאנשים עושים אבל רצוי מאד שיימנעו מהם.
ברמה הכללית יש כאן מספר פעולות שנעשות ברוב המקרים: הוצאה של חול ואבק מהשטיח, בחירה נכונה של חומרי ניקיון, שטיפת השטיח, סחיטה שלו וייבוש. רק חברה שיודעת את המלאכה היטב תוכל להביא לכך שהשטיח יהיה נקי, וגם תשמור על הצבע והצורה שלו (זה ממש לא מובן מאליו).
חלק בלתי נפרד מפעולות התחזוקה של המשרד
ניקיון שטיחים, ואלו הן החדשות הטובות, לא צריך להתבצע מדי יום וגם לא מדי שבוע. בדרך כלל בעלי המשרד ירצו לנקות אותו באופן תקופתי – אחת למספר חודשים נניח – או לאחר שנגרם לשטיח נזק שמצריך טיפול מיידי (כתם בולט ולא נעים למשל).
עם זאת, חשוב לוודא שהחברה מנוסה בהתאם בניקיון של שטיחים ומחזיקה בידע הטכני ובציוד המאפשר לבצע את המלאכה ללא רבב, וחשוב אפילו יותר – ללא פגיעה בשטיח עצמו.